خوشمزه سرطان زا
دکتر ایرج خسرو نیا،محقق و متخصص داخلی در این خصوص می گوید:نیترات و نیتریت سدیم به عنوان نگهدارنده سوسیس و کالباس اضافه می شوند تا مانع رشد باکتری های خطرناکی مانند کلستریدیوم بوتولینوم شوند.
وی افزود:همچنین این مواد با ترکیب شدن با میوگلوبولین و هموگلوبین گوشت،باعث ایجاد رنگ مطلوب صورتی رنگ در گوشت شده که به آن حالتی جذاب و تازه می بخشد ،اگر چه به طور طبیعی گوشتی با این مدت نگهداری نمی تواند چنین رنگی داشته باشد به علاوه شروع فاسد شدن را در گوشت به تأخیر می اندازد و باعث حفظ عطر و طعم ادویه ها ی آن می شود.
وی هشدار می دهد :نیترات و نیتریت مواد سرطان زایی هستند که وجود آنها در مواد غذایی تهدید کننده سلامت انسان هاست و مطالعات زیادی اثر سرطان زایی ترکیبات حاصل نیترات و نیتریت را در حیوانات آزمایشگاهی و حتی انسان ها به اثبات رسانده است.
به گفته وی،مشتقات مختلفی از این ترکیبات در ماده غذایی با طی هضم و جذب در لوله گوارش ایجاد می شود؛این مشتقات و ترکیبات مختلف آن نیتروزوها هستند که به آسانی شکل گرفته واکثر آنها سرطان زا هستند.خسرو نیا ادامه داد:بسیاری از نیتروز آمین ها اختصاصاً در اندام های خاص در ایجاد تومورهای بدخیم مؤثرند و حتی بسیاری از این ترکیبات از جفت نیز عبور می کنند.مطالعات نشان داده است که احتمال ایجاد تومورهای مغزی در نوزادان مادرانی که طی دوران بارداری هفته ای یک بار یا بیشتر هات داگ مصرف می کردند بیش از دو برابراست.
وی گفت:هر ۳۰ گرم سوسیس (حدود یک سوسیس کوکتل)۸ گرم چربی،۱۹ میلی گرم کلسترول و ۳۲۰ میلی گرم سدیم دارد و کمتر از۳ درصدآهن مورد نیاز را تأمین می کند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : سه شنبه 8 بهمن 1392برچسب:, | 16:50 | نویسنده : محمدرضا عطایی |